Nazwa forum

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2022-03-12 01:34:09

Marian Wielkopolski
Administrator
Liczba postów: 5
WindowsFirefox 98.0

Wojna Rosja - Ukraina

WOJNA ROSJA - UKRAINA

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jest to wyłącznie moje spostrzeżenie na ten temat i proszę o zachowanie dystansu [sred])

Wojną bym tego nie nazwał. Bardziej pasuje tutaj "Krwawy spektakl w Colloseum".
Tak, spektakl. Przedstawienie, nowy film w starym kinie.
Mamy dwóch bohaterów:
Dobry charakter i ten zły. Mamy piękną scenografię tej "sztuki", bo trzeba przyznać, że kraina to piękna. I mamy widownię.
I siedzę pośród wszystkich widzów i zastanawiam się "co ja tu robię?" Dlaczego siedzę w pierwszym rzędzie z ludźmi, którzy są sztuczni, fałszywi i dwulicowi ?
No bo na przykład... ten Pan po lewej stronie, taki łysawy z miną strażnika obozu w Auschwitz... Olaf? Ja... Olaf Scholtz... Albo ten za nim, wyższy troche... Makaron ? Ten od tych co na białych flagach stawiają swoje "wartości". Wymienić jeszcze bym mógł paru "gagatków".
Ale o co mi chodzi?
A no o to, że to ku*wy. Ku*wy je*ane.
Ups. Wybaczcie, zapomniałem, że jesteśmy "na spektaklu" i nie wolno się unosić.
Ale wróćmy jeszcze na chwilę do czasów, gdy taka "sztuka" odbyła się wcześniej. A no tak. Była część pierwsza, druga i mamy trzecią. W sumie to nawet czwartą.
Skupmy się na części drugiej - "Powrót Jedi".
Było takie państwo na mapie, które też czekało na pomoc od reszty, gdy Pan Malarz 1-go września chciał powiesić swoje obrazy na poczcie w Gdańsku. No i się powiesił. Wszyscy się przyglądali. Ruskie też, chociaż oni to zajeli miejsca "na scenie", wpychając się przed pierwszy rząd nawet !
Wracając do obecnej chwili.
Nie jestem w stanie zrozumieć postawy co niektórych krajów UE. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego NATO nie reaguje. Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego Nord Stream 1 i 2 nie są aktualnie cięte diaxami, palnikami, brzeszczotami.
Rosja w końcu zajmie całą Ukrainę, nie trzeba być taktykiem wojennym, żeby przeliczyć sobie liczby, nie trzeba być strategiem militarnym, żeby zrozumieć jak to się skończy.
I co wtedy?
"Panie Władimirze, a może by Pan tak Nam trochę gazu i ropy sprzedał? O tej Ukrainie to w sumie juz nikt nie pamięta..." ?
Nadal będziemy posłusznie wykonywać "rozkazy" tych w UE?
"Macie robić co każemy, a nie pisać do nas co robić".
Niestety. Pewne media w Naszym kraju zrobią wszystko, aby przywrócić postkomunistycznych oficjeli na najwyższe szczeble władzy.
Przypomina mi się taka scenka... z 2010 roku. Ze Smoleńska z lotniska. W czyje objęcia wpadł Nasz ówczesny premier?
To był bardzo wymowny gest.

Za wszystkie błędy przepraszam [sred]) Z czasem rozwinę i doprecyzuję swój pogląd [sred])

Będzie Polska aż po Ural,
Za Uralem będą Chiny,
Was nie będzie, sku*wysyny.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka